Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uterum för katter och kattägare

/

De flesta katter vill vara både ute och inne. Men många blir störda av andras katter och det leder ofta till problem. Paret Bergman på Östermalm har löst problemet på ett både elegant och funktionellt sätt.

Annons
En uteplats för både djur och människor är vad familjen Bergman har byggt på tomten. Det är en inhägnad plats som gör att Abbe, en gulröd abessinier, och Dante, en ljusgrå burmakatt, kan vara ute utan att störa andra.
Det är kanske ett tips för andra kattägare, säger Kickan Bergman.
Idén till uteplatsen fick Kickan och Rune Bergman när de hämtade Abbe i Gävle för tolv år sedan. Där hade de en liten uteplats till katterna berättar de. Rune Bergman har en bakgrund i byggbranschen och är därför van att komma på lösningar när det gäller nyskapande.
Den är designad som en pergola för att smälta in, säger Rune Bergman.
Så uteplatsen stör inte och katterna stortrivs ute på gården samtidigt som de får sin dagliga dos av frisk luft. Det är katternas revir och de går sin runda där minst ett par gånger om dagen.
Det första jag gör på dagen är att släppa ut den röda herren. För då ska han ut och inspektera, säger Kickan Bergman.
I år är den nyrenoverad och alla är förtjusta i den fina uteplatsen. Grannarna för att de slipper ha Ante och Dante i rabatterna. Men lugnt är det också för paret Bergman som inte behöver vara oroliga för att deras katter ska bli överkörda.
På uteplatsen finns ett klätterträd och högst upp i det finns en plats som de kallar helikopterplattan. Där sitter Abbe ofta och spanar ut över sitt revir och samtidigt så är han under uppsikt av sina ägare.
De är under kontroll och det är kanske det viktigaste, säger Kickan Bergman.

Mer läsning

Annons