Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikesnytt i korthet

Annons
MAGRARE MARADONA. Argentinas forne fotbollsstjärna Diego Maradona har fått sin magsäck hopsnörd. Operationen gick bra, meddelade hans läkare på kliniken i Colombia. Maradona lade av med proffsfotbollen 1997 och har sedan dess haft problem med vikten. I dag väger den 167 centimeter långe Maradona 121 kilo. Läkaren Francisco Holguin räknar med att han inom tio månader ska vara nere på idealvikten 75 kilo. (TT-Reuters)

BUSS-BOVAR. De finns på flygplatser, i regeringsbyggnader och snart kanske på Rio de Janeiros bussar. Metalldetektorer kan vara myndigheternas svar på alla bussrån i och omkring den brottsdrabbade brasilianska storstaden. Delstaten Rio ska under några veckor testa en prototyp och om försöket faller väl ut är det tänkt att runt 1 000 busslinjer runt om i delstaten ska utrustas med metalldetektorer som ska avslöja vapen. Mer än 1 600 bussrån inträffade i delstaten under förra året. (TT-Reuters)

INGA PRESENTER TACK. Den brittiske tronföljaren prins Charles och hans fästmö Camilla Parker Bowles har bett de 800 inbjudna bröllopsgästerna att avstå från att köpa presenter till brudparet. De vill av allt att döma slippa besväret att ta hand om tusentals oönskade gåvor. När Charles gifte sig med Diana 1981 fick en stor del av de runt 6 000 presenterna brännas eller ges bort. En bröllopspresent från drottning Elizabeth sägs dock vara välkommen. Hon har gått med på att ge ut en serie minnesfrimärken med anledning av bröllopet, skriver Daily Telegraph. Beslutet kommer nog att tolkas som ett slags godkännande av alliansen, sedan medierna gjort stor affär av drottningens beslut att inte närvara vid den borgerliga vigselceremonin den 8 april. (TT-AFP)

Mer läsning

Annons