Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikesnytt i korthet

Annons
23 000 ÖVER 100 ÅR. Den äldste mannen i Japan, Kohachi Shigetaka, har avlidit vid en ålder av 110 år. Den nu äldste mannen är Nijiro Tokuda som är 110 år. Den äldsta levande människan i Japan är dock en kvinna, Yone Minagawa, 112 år. Trots dagens stressade samhälle är japanerna kända för sin långa livslängd och mer än 23 000 japaner är äldre än 100 år. (TT-AFP)

SKILSMÄSSOREKORD. Nära hälften av alla äktenskap i Österrike slutar med skilsmässa, enligt den österrikiska motsvarigheten till Statistiska centralbyrån. Förra året skildes drygt 19 000 par. Det innebär att sannolikheten för att nygifta ska skilja sig är 46,1 procent. Ett "historiskt rekord" enligt institutet och en uppgång från 44 procent under 2003. Risken för skilsmässor är högre i storstäderna och toppas av huvudstaden Wien med en skilsmässofrekvens på 60,1 procent. (TT-AFP)

PEPPAR PEPPAR. I Norge är det tradition att ge singlar en pepparkvarn på 30-årsdagen. Så fick även Magnus Hauge från Skjerbergdalen utanför Sarpsborg i sydöstra Norge en sådan när han fyllde 30. I hans fall var den dock 19 ton stor. Hans kamrater hade köpt en gammal silo från en gård. Sedan hade silon målats om, fått ett betongfundament och fyllts med 18 ton sand från en betongbil. "Vad ska man med fiender till när man har sådana vänner", ska en granne till Hauge ha kommenterat händelsen. (TT-NTB)

Mer läsning

Annons