Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väcktes av två poliser i sitt sovrum

Mitt i natten väcktes 24-årige Tobias av att det stod två poliser i hans sovrum. De anklagade honom för att ha kört onykter och krävde att han skulle göra ett alkoholtest. — Det är det värsta jag varit med om, jag blev helt chockad.

Annons
Tobias var på fredagskvällen chaufför åt sina kompisar som skulle ut på en krogsväng. Han hängde med in på ett ställe, tog ett glas vatten och körde sedan hem vid 01-tiden. Sedan gick han och lade sig.
En timme senare vaknade han när de två poliserna, en manlig och en kvinnlig, stod i sovrummet. De frågade om hans bil, vad han gjort under kvällen och om han druckit alkohol.
De hade tagit sig in med huvudnyckel och var väldigt bestämda, nästan otrevliga. Min första tanke när jag såg dem var att det hade hänt familjen något. Jag förstod inte vad de pratade om.
Sedan snurrade tankarna på vad som kunde ha föranlett en sådan utryckning. När Tobias blåst och det inte givit något utslag väntade han sig någon förklaring, men den kom inte. Han fick bara besked om att det här var det normala tillvägagångssättet för polisen.
Efter det här låg jag vaken hela natten och funderade. Det är ju väldigt kränkande att någon kommer in i sovrummet när man ligger naken och sover. Jag ringde polisen i natt och ville göra en anmälan men de hade inte tid med det då.
Först på eftermiddagen i går ringde en polis upp Tobias och han fick redogöra för vad som hänt, han fick också besked om att det ska göras en utredning och att det skulle bli förhör till veckan.
Men jag förstår inte hur de kan ha rätt att gå in i lägenheten så här. De kunde ju i alla fall ha ringt på dörren, jag mår dåligt av det som hänt, det var en väldigt otrevlig upplevelse, säger han uppbragt.
Sedan tycker han att det känns obehagligt gentemot grannar och den som väckts för att lämna ut huvudnyckeln när polisen begärde det. Andra funderingar som Tobias haft, efter den ytterst obehagliga händelsen, är vad som skulle ha hänt om han tagit en whisky innan han gick och lade sig.
Hade jag tappat körkortet då?
Fotnot: Tobias heter egentligen något annat men vill vara anonym.

Mer läsning

Annons