Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan politikerna lova egentligen?

/
 • Mange Hellberg, 40 år, artist:  – Kan du lova att sätta invånarna i Sundsvall framför strävan att bli Norrlands huvudstad så att barnen och ungdomarna kan se sin framtid här?
 • Hanna Persson, 25 år, krönikör och bloggare:  – Kan du lova att ordentliga krafttag tas mot rasismen och sexismen i Sverige?
 • Anna Stadling, 44 år, sångerska:  – Kan du lova att satsa på barn och ungdomar som mår dåligt i dagens samhälle?
 • Kjell Lönnå, 78 år, körledare:  – Kan du lova att utveckla Norra berget till ett norrländskt Skansen?
 • Tommy Andersson, 65 år, ordförande i Timrå IK:  – Kan du lova att man slutar med det politiska tjafset och fokuserar på genomförandet i stället?
 • Robert Bergh, 45 år, travtränare på Bergsåker:  – Kan du lova att ungdomar får en chans att komma ut i arbetslivet?
 • Anders Söderholm, 52 år, rektor på Mittuniversitetet:  – Kan du lova att det byggs ett resecentrum på Sundsvalls västra station?
 • Både Jörgen Berglund (M) och ST:s chefredaktör Anders Ingvarsson ser fram emot den nya tjänsten.

Först kom #sundsvalltycker och nu är nästa storsatsning inför valet här.
I en unik tjänst ska medborgare kunna ställa politikerna mot väggen.
– Vi vill låta politikerna och läsarna komma närmare varandra, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Annons

Sedan den första tidningen gavs ut har en av medias viktigaste uppgifter varit att granska makthavare. I och med teknikens utveckling har även arbetssättet för att tackla denna uppgift förnyats. Nu lanseras nästa milstolpe i bevakningen.

– Vi vill vara en viktig del i den lokala rapporteringen. Nu ska vi sätta medborgarna i direktkontakt med politikerna och låta dem utkräva svar, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Satsningen är den största som mediekoncernen Mittmedia har gjort, och enligt Anders Ingvarsson har det tidigare inte skett något liknande.

– På Sundsvalltyckerfår läsarna träffa politikerna och höra vad de har att säga i en direktsänd debatt. Problemet då är att det bara är ett begränsat antal personer som får plats i lokalen – nu kan alla vara med, säger han.

Och det är inte bara han som ser fram emot den nya tjänsten. Kommunstyrelsens ordförande Jörgen Berglund (M) är positiv till satsningen.

– Det är jättebra att ta in många olika forum där människor kan möta politikerna, inte bara för dem utan även för oss förtroendevalda. Vi kan då se vad folk vill att vi ska göra bättre, säger han och lovar:

– Det finns ingen fråga som jag inte vill ha, utan jag ska försöka svara på alla frågor som ställs.

Arbetet med den nya tjänsten har pågått i över ett år och har byggts helt och hållet av Mittmedia själva – allt för att få det som man vill.

Är detta ett nytt steg i demokratin?

– Det är stora ord men på ett sätt är det väl det, säger Anders Ingvarsson.

I bildspelet ovan kan du se vad några lokala profiler undrar om politikerna kan lova.

Mer läsning

Annons