Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarbetare utsatta för livsfarligt bus

/

Svevia har länge haft problem med "vägtomtar" som flyttar om trafikangivelser i Bergsåker. Nu har Svevias platschef Morgan Johansson tröttnat och polisanmält förstörarna.

Annons

Sedan november 2014 har skyltar, trafikljus och barriärer flyttats, slängts i diket och förändrats längs med riksväg 86 i Bergsåker där Svevia nu arbetar med vägarna.

Detta har medfört en omedelbar livsfara för vägarbetarna och Svevias platschef Morgan Johansson är upprörd och orolig.

– Vi håller ju på bygger om vägarna i centrala Bergsåker och ända sedan november har någon eller några jävlats med oss. Men det är inte alls roligt. Jag tror inte att personerna som gör det här förstår vilka konsekvenser det kan få, säger han.

Vägarna som håller på att bearbetas och göras om har stängts av med barriär. Därmed har Svevia skyltat med påbudsskyltar som visar vilken sida av arbetsplatsen trafikanterna ska köra på.

En morgon när Morgan Johansson kom till jobbet var de blå påbudsskylarna med pilar på riktade in mot arbetsområdet där vägararbetarna står helt oskyddade från trafiken.

– Någon verkade ha försökt leda om trafiken dit. Plus att man hade flyttat på stoppskyltar i arbetszonen, säger Morgan Johansson.

Han berättar att han inte är arg, utan snarare orolig för sina anställda och less på att ofta behöva organisera om arbetsplatsen när han kommer till jobbet.

– De förstår inte vikten av vad de gör. De stal även ett batteri till en barriär i november. Batteriet satt i en blinkande lampa som vi hade för att skydda de som jobbar där på nätterna när det är mörkt. När det är mörkt kan ett sådant pojkstreck, fylleskämt eller vad det nu kan vara, få oanade konsekvenser, säger Morgan Johansson.

Han berättar att Svevia har tillsyn över arbetsplatsen flera gånger om dagen, vilket är tur eftersom de genom detta har kunnat upptäcka förstörelsen i tid. Han berättar också att liknande händelser har ägt rum i Iggesund där de också arbetar för tillfället. Nu vädjar han till busarna att sluta förstöra arbetsplatserna.

– Jag vill ju att de ska sluta med det här. Det kan ju få väldigt tråkiga utgångar. Jag tycker det är jättetråkigt och jätteonödigt och det tycker mina anställda med. Vi vill inte lägga vår arbetstid på att ställa tillbaka skyltar, säger Morgan Johansson.

Mer läsning

Annons