Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarbeten stoppas för manifestation

/
  • I 15 minuter kommer två vägarbeten i Sundsvall att pausa. Anledningen är att Trafikverket anordnar en manifestation – för att belysa säkerheten för vägarbetare.

Flera av Sundsvalls vägbyggen kommer att stoppas under tisdagen – i 15 minuter.
Anledningen är att Trafikverket vill belysa säkerheten för vägarbetarna.
– Vi gör det här för att höja folks säkerhetsmedvetande, säger Johan Persson på Trafikverket.

Annons

Manifestationen som kallas för Stand Down, börjar nu på tisdag klocka 13.00. Totalt är det ett 60-tal vägbyggen och kontor runt om i Sverige som kommer att delta.

I Sundsvall kommer vägarbetet längs väg 551, i höjd med Njurunda, att stoppas. Även Peab ska pausa arbetet vid järnvägsbron i Skönsmon, i höjd med Kubal.

– Stoppet kommer att vara i 15 minuter. Det är ett effektivt sätt för oss att belysa att vägarbeten är en farlig arbetsplats och att säkerhet måste komma före allting, säger Johan Persson, kommunikationsstrateg på Trafikverket.

Stand Down inleds med en tyst minut för att hedra alla arbetare som blivit skadade vid vägbyggen, därefter ska flera tal hållas. Fokus kommer att ligga på arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor för de som arbetar längs vägarna.

– Det händer olyckor vid vägarbeten i bland. Då gäller det att stanna upp och tänka på vad som har hänt. Stand Down gör det på ett väldigt bra sätt och skickar ut en stark signal, säger Johan Persson.

Mer läsning

Annons