Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam krock i halkan

/
  • En 77-årig kvinna skadades allvarligt när hennes bil voltade efter en krock på E14 i går kväll.

Underkylt regn förvandlade väg- och gångbanor till is i går eftermiddag. En våldsam olycka inträffade vid 18-tiden på E14 där en 77-årig kvinna skadades allvarligt. Medan armbrott och ryggskador rapporterades från fotgängare.

Annons
Det var vid 16-tiden som det stilla regnet började falla på marken som var rejält nedkyld och skapade skridskobanor.
Vi har kört för fullt men det har varit besvärligt. Åkaren som körde mot Viksjö sandade ut en last, när han fyllt på sand och kom tillbaka hade isregnet frusit över sanden han varit ute med tidigare och det var helt osandat igen. Han kom inte långt med sina laster, berättar Bengt-Erik Eriksson, driftledare på Vägverket Produktion.
Strax före 18 inträffade en allvarlig olycka i Töva. En 77-årig kvinna var på mot Sundsvall när hon mötte en lång kö av bilar. Av någon anledning kom hon över på fel sida av vägen och körde in i fronten på en annan bil.
Kvinnans bil åkte av smällen ner i diket där den voltade, slog mot ett träd och blev stående upp och ner. När räddningstjänsten till sist fick loss kvinnan var hon vid medvetande men på sjukhuset konstaterades att hon hade brutit halsryggen och skadan betraktas som allvarlig. Kvinnan vårdas på intensivvårdsavdelningen.
Mannen som färdades i bilen på väg västerut ådrog sig en sträckning i ryggen och även han fördes till sjukhus.
Det har varit exceptionella förhållanden men förvånansvärt få olyckor, konstaterade Tommy Nygren, vakthavande polisbefäl.
Bussarna i stan stod stilla och andra blev stående ute längs sina rutter. Birger Bjertung på Anna Norbergs Buss var vid 20.30-tiden mycket irriterad över hur lång tid Vägverket behövde för att klara sandningen.
Vi har haft bussar stående i Överkovland sedan 16.30, nu är det tre som står där och så har vi två till stående längre västerut.
Vid det laget hade Vägverket börjat närma sig vägarna 331 och 86 med sandningsekipagen medan E4 och E14 var saltade och körbara.

Mer läsning

Annons