Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsman döms till två års fängelse

Mot hennes vilja tog han av hennes byxor och fingrade på hennes underliv, sedan våldtog 25-åringen den 16-åriga flickan.
Hans kompisar hörde henne ropa "sluta", men när de gick in i rummet var det för sent.
Nu har tingsrätten dömt mannen till två års fängelse.

Annons
Det var den 29 juli och ett trettiotal ungdomar hade samlats på förfest i Granloholm. 25-åringen från Bredsand och flickan som hade träffats vid ett tidigare tillfälle började kyssa varandra. På mannens initiativ förflyttade de sig till ett sovrum och stängde dörren om sig. De flesta gästerna hade då lämnat lägenheten.
Kvinnan har berättat att de lade sig på sängen och fortsatte kyssas. Mannen tog av hennes byxor och lade sig över hennes arm. Han smekte hennes underliv trots att hon försökte mota bort honom och sa att han skulle sluta. Mannen fortsatte trots högljudda protester.
Dörren öppnades av några killar som undrade vad som stod på. 25-åringen sa till dem att gå och eftersom flickan inte sa något gick de ut igen. Flickan har berättat att hon inte sa något eftersom det var pinsamt att andra såg henne i den här situationen.
Efter ett tag fortsatte skriken från sovrummet. Killarna öppnade återigen dörren och såg att 25-åringen låg bakom flickan och fullbordade våldtäkten. Då reste sig mannen och gick ut ur sovrummet, medan en av hans kompisar stannade kvar med flickan som uppges ha varit hemskt ledsen.
25-åringen har sagt att flickan var med på allting, och att hon skulle ha fått gå därifrån när hon velat. Han medger att han kysste och smekte flickan men nekar till samlag. Han vet inte varför hans kompisar berättar som de gör.
Killens kompisar bekräftar flickans version och en av dem säger dessutom att 25-åringen strax efter händelsen ska ha sagt att han tyckte det var skönt att ta flickor bakifrån.
25-åringen får stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft. Ett eventuellt överklagande ska lämnas in senast den 5 oktober.

Mer läsning

Annons