Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsmannen fann ännu ett offer

/
  • Här på Heffnersvägen kom den 20-åriga berusade kvinnan gående hemåt natten mot torsdag. Hon har berättat för polisen att en svartklädd man släpade henne avsides vid Tibnor och våldtog henne. Hon är det fjärde offret för överfallsvåldtäkter i Sundsvall sedan i maj.

Vid Heffnersvägen blev en fjärde ung kvinna denna sommar offer för en överfallsvåldtäkt. Natten mot torsdag attackerades hon av en okänd svartklädd man. — Spaningsläget är inte speciellt gott, säger Kjell Åhsberg på kriminalpolisen.

Annons
Den 20-åriga kvinnan hade tillbringat onsdagskvällen på restaurang Esplanad, och var vid 02.0003.00-tiden på väg hem. Hon var enligt egen utsago mycket berusad.
Ett \"bra\" offer för en våldtäktsman. En ensam full kvinna på väg hem i mörkret, säger Kjell Åhsberg.
På Heffnersvägen kom en man springande bakifrån. Han slet ner henne på marken, drog henne avsides nära Tibnors område och tilltvingade sig ett samlag med kvinnan.
Först två dagar efter händelsen vände sig kvinnan till polisen och gjorde en anmälan. Hon ville inte delta i någon läkarundersökning, men polisen har hennes kläder i beslag, och hoppas att kriminalteknikerna ska kunna hitta DNA eller andra spår efter gärningsmannen.
Kvinnan har beskrivit våldtäktsmannen som 4050 år gammal och överviktig. Han hade mörka kläder, rakat huvud och mycket mörk hudfärg.
Polisen bedömer utredningsläget som besvärligt, och det gäller även de tre andra överfallsvåldtäkter som på kort tid rapporterats i Sundsvall.
Vi jobbar på dem, men det går trögt, säger Kjell Åhsberg.
Maj: En 18-årig flicka våldtogs av en okänd gärningsman på Thulegatan.
Juli: En 17-årig flicka våldtogs i Bosvedjan av en okänd gärningsman.
Augusti: En 19-årig flicka våldtogs i gångtunneln under Parkgatan. En okänd gärningsman, och eventuellt en passiv medhjälpare.
Kriminalpolisen har svårt att se några uppenbara sammanhang mellan gärningsmännen, så som de beskrivs av sina offer. Samtidigt är överfallsvåldtäkter relativt ovanliga, gärningsmannen är ofta på något sätt bekant med offret.
Men det finns vissa likheter mellan våldtäkten i maj och den i gångtunneln. Det är ett liknande modus, i båda fallen använde gärningsmannen kniv och signalementen kan vara lika, säger Kjell Åhsberg.

Mer läsning

Annons