Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler repade skyltfönster

/
  • Flera företag på Bergsgatan har drabbats av skadegörelse under den senaste tiden. Skyltfönster har repats med ett vasst föremål.
  • Polisen har inte så mycket att gå på än men hoppas på att få tips om skadegörelsen.

Flera företag i Sundsvall har fått sina skyltfönster repade under den senaste tiden. Vandaler har använt ett vasst föremål och ristat in mönster och bokstäver. Kostnaden handlar sammanlagt om hundratusentals kronor.

Annons
Vi har fyra stora skyltfönster som repats. Det är en jättestor kostnad för oss att behöva byta ut dem. Samtidigt är skyltfönstren jätteviktiga, där ska det vara fint och man ska visa vad som finns i butiken. Det här är så onödigt och gör att man blir riktigt förbannad, säger Lisa Nordling som arbetar på Kreativ Flora på Bergsgatan.
Just på den gatan har flera företag utsatts för samma form av skadegörelse.
Jag skulle tro att vi måste byta ut fönstret för det är riktigt fult och precis där gästerna ska sitta och äta, säger Malin Sjödin på Åkes kiosk och gatukök.
Där har ett stort fönster repats och bokstäver rispats in.
Vi har en övervakningskamera men det är risk för att filmen kan ha blivit överspelad, säger Malin Sjödin.

Inga spår
Även Christer Hansson, som är en av ägarna till Malmbergs glas i Sundsvall, har lagt märke till den nya formen av skadegörelse.
Vi började se det runt årsskiftet och nu vet jag att flera butiker på både Bergsgatan och Storgatan har drabbats. Det går inte att ta bort på annat vis än att man byter fönster så det handlar om våldsamma pengar nu när det är flera butiker har utsatts för skadegörelsen.
Än så länge har polisen inga spår att gå efter.
Det gäller att få tips från allmänheten eller någon som känner till det här. Annars ska vi helst ta dem på bar gärning, säger Lars Andersson på sundsvallspolisen.

Mer läsning

Annons