Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdare knäckt av kvinnas hot

Den 38-åriga kvinnan så dåligt att hon kastade in en utomhusaskkopp genom fönstret vid nya psykiatriska kliniken vid Sundsvalls sjukhus för att få uppmärksamhet.

Annons
Två månader senare, i maj, ringde hon och hotade att skjuta två vårdare på kliniken. Hoten skreks fram och upprepades så många gånger att de båda rutinerade vårdarna tog mycket illa vid sig.
I augusti tog kvinnan kontakt med kliniken och riktade hot igen mot en av vårdarna. Personalen som tog samtalet uppfattade det som allvarligt eftersom kvinnan sada att hon skulle ta mannen antingen hemma eller på arbetet på grund av anmälan av det förra fallet.
Utredningen visar att kvinna led av psykisk störning vid tillfället och hon ska genomgå psykiatrisk behandling som frivården i samråd med läkare finner lämplig för henne.
Den värst utsatta vårdaren fick åka akut in för vård av högt blodtryck efter den sista händelsen och han tilldöms 32 945 kronor i skadestånd, bland annat för en sjukskrivningsperiod i samband med händelsen. Den andra vårdaren anser rätten skall ha skadestånd med 5 000 kronor. Medan kvinnan ska betala 6 786 kronor till Landstingsfastigheter för den krossade rutan.

Mer läsning

Annons