Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens hårtrender finns runt hörnet

Nu öppnar Elin Sjöström sin andra frisörsalong.
Båda salongerna heter "Runt hörnet" den första ligger på Nybrogatan och den nya ligger runt hörnet på Storgatan.
– Vi har öppet när kunderna vill bli klippta, ibland jobbar jag till midnatt.

Annons

Elin Sjöström, en 26-årig Sundsvallstjej som är klippt och skuren för sitt jobb. Sedan hon gick i åttan har frisöryrket hägrat och efter frisörprogrammet på gymnasiet fick hon anställning på en salong.

– Det har alltid varit en dröm att ha en egen salong och nu har jag två, det är helt sjukt, säger hon.

Sin första frisering öppnade hon för 2,5 år sedan. När hon nu fick förfrågan om att ta över en salong på Storgatan så tvekade hon inte.

– Jag hade inte tordas öppna om jag inte haft så bra personal. Vi i personalen är som en familj och vi vill att kunderna ska känna att det är en kreativ och härlig stämning i salongerna.

Hon vill att salongerna ska få kunderna att känna sig som hemma och erbjuda en avkopplande stund. Behandlingstiderna är långa för att det ska finnas tid att prata med kunderna, det är viktigt när det gäller styling och konsultation.

– Kunder ska inte vara på löpande band utan de ska vara i fokus. Jag vill inte ha en salong med 14 stolar, säger Elin Sjöström.

Vårens trender för tjejer är lite längre page med lockar och långa svepande luggar. Mycket pastellfärger som rosa och blått även i långt hår.

Medan det på herrsidan är den klassiska stilen som gäller.

– Där är också skägg och mustascher på modet, så de blir nog mitt nästa projekt att utbilda mig och personalen i rakning och ansning.

Mer läsning