Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierat utbud på sportlovet

Under sportlovsveckan finns en hel del att sysselsätta sig med för lediga barn och ungdomar.
Förutom de mer traditionella aktiviteterna som skidåkning, bad och bus i pulkbacken så finns mycket annat att göra.

Annons
Camilla Bengtsson, 15 år och Kristina Forsberg, 14 år spenderar dagen med att bowla. De säger skrattande att de inte är några proffs utan glada amatörer.
Det finns ett bra utbud av aktiviteter under lovet, säger Camilla innan hon koncentrerat rullar iväg klotet. Några av käglorna faller men de övriga verkar stå fastlimmade i golvet. Camilla är tillsynes ändå nöjd.
En skara yngre sportlovsfirare hittar vi i Skönsbergs sporthall som har förvandlats till ett "luftkudde land" vilket innebär att ett flertal hoppborgar, den ena mer avancerad än den andra, finns uppställda i lokalen. Barnen springer energiskt mellan de olika borgarna och kastar sig orädda nedför branta stup innan de landar mjukt och säkert i det luftfyllda gummit.
Mitt i den stora hallen pucklar syskonen Dina och Tayser Shiqwara på varandra i en koncentrerad rond av kuddkrig. Tayser som är 5 år får kämpa för att vinna över syrran som är 8 år. Han tar i allt han kan och svetten rinner men det verkar inte bekymra honom det minsta.
I Sidsjöområdet råder full aktivitet både i skidbacken, pulkbacken och på isen. Embla Richnau Ritzén åker skridskor tillsammans med pappa Jan-Erik Richnau.
Det här området är fantastiskt. Men jag måste säga att skridskobanan på sjön är lite dåligt plogad, säger Jan-Erik.
Det till trots tar det ännu ett varv runt banan.
En som gärna hade varit i skidbacken om det inte varit för en skadad fot är Erik Olsson, 13 år. Nu sitter han istället och spelar dataspel tillsammans med kompisen Dennis Theng, 13 år. På Internet caféet är luften kvav, lokalen är mörk och det är varmt, något som dock inte verkar påverka Erik som sitter med en stickad mössa på sig.
Ja, är det sportlov så är det.

Mer läsning

Annons