Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världshospicedag - I Sundsvall till förmån för hospice

/

Kyrkan bidrog i lördags till ett hospice i Mellannorrland genom en stödkonsert. Detta samtidigt som den första världshospicedagen firades med 500 konserter utspridda över alla kontinenter.

Annons
De runt 300 besökarna i GA-kyrkan fick njuta av jazz, kör- och solosång. Med kollekter och inträde gav det ytterligare 30 000 kronor till de fem miljoner kronor som hittills samlats in till ett hospice.
Lika väl som att alla har rätt till ett värdigt liv skall också rättigheten till ett värdigt slut finnas. Det är viktigt att vård i livets slutskede får ett eget rum där miljö och klimat ger frid och anhöriga kan finna stöd, sade kyrkoherde Stefan Nilsson.
Det behovet berättade också Alf Ulfhjelm om, hur svårt det varit när han och hans cancersjuka hustru tvingades pendla mellan vård på sjukhus och i hemmet.
Ett hospice hade underlättat betydligt för oss. Då hade vi sluppit ett hem som liknade en vårdinrättning.
Läkaren och ordförande i insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice, Matthias Brian, var mycket nöjd med kvällen. Och uttryckte förhoppningen att det stora intresse som allmänheten visat skulle öka pressen på politikerna att nu fatta beslut i frågan.

Mer läsning

Annons