Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen väcker golfentusiasterna

När solen värmer och snön smälter bort tinar golfarna fram. Vid årets rekordtidiga premiär räckte inte 20 000 bollar på golfranchen i Skön utan företaget tvingades stänga tidigt på grund av bollbrist.

Annons
Årets efterlängtade debut som skedde två veckor tidigare än normalt drar spelare även mitt under dagen.
Vi tar en hink under lunchen, berättar Mats Nygren.
Något som han inte var ensam om då i stort sett alla utslagsplatser var upptagna den här veckan då solen värmde. Att det ännu fordras en del hos flera av spelarna innan det är dags för debut på banan syntes på slagen. Alla utslag var inte av Tigers klass, utan hamnade både här och där.
Marken på ranchen är ännu inte tillräckligt torr för att maskinen som plockar bollar ska kunna köras, utan Sunds IF:s juniorer får tjäna en slant när de efter stängning plockar bollarna för hand.
Att träningen är i gång är ett vårtecken lika säkert som åsynen av de första sädesärlorna vippande på sina stjärtar.
Att det krävs träning får att nå resultat är ett påstående som många golfare anammat. De första öppningsdagarna har många stått på rancherna och med varierande klubbor slagit slag efter slag och tömt hink efter hink med bollar.
Förhoppningen hos många tycks vara att med flera träningstillfällen innan banorna torkat, mer behärskat kunna slå långt och rakt när den riktiga säsongen börjar.
Något som är lättare sagt än gjort med tanke på hur många som alldeles för ofta hamnar i skogen, vattengraven eller djupt ner i någon förrädisk bunker.

Mer läsning

Annons