Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för skärslipare

Företagare i Sundsvall varnas för munviga försäljare som påstår sig slipa verktyg billigt.
Minst två företag har fått besök där ett av dem tvingats betala 14 000 kronor för att få tillbaka sina verktyg.
— Vi får ta det här som en dyr läxa, berättar den lurade företagaren.

Annons
Samtidigt som våren dyker ofta mer eller mindre förslagna skojare upp som är ute för att lura åt sig pengar. Just nu hemsöks Sundsvall med omnejd av ett gäng skärslipare som påstår sig vara duktig på att slipa skärstål och borrare.
Att släppa in dem i företaget slutar oftast att företagaren tvingas betala en större summa för att få tillbaka sin utrustning och bli av med dem och slippa framtida problem.
Ett företag i plåtbranschen tvingades i veckan betala 14 000 kronor för att få sin utrustning och ytterligare ett företag ifastighetsbranschen krävs på 31 000 kronor. Det finns stor risk för att ytterligare företag betalat och sedan valt att tiga för att inte visa sin godtrogenhet.
Släpp aldrig in dem i företaget, varnar en av de lurade företagarna.
Det var i slutet av förra veckan som det första företaget fick besök av några personer som påstod sig kunna slipa, härda och polera slipstål och borrar till bra pris.
Första gången var jag inte här utan de fick komma tillbaka senare, berättar, företagaren.
Vid nästa tillfälle visade den pratglade och påstridige personen hur det efter slipning gick att klippa i rostfri stål med en sax de slipat.
Detr var svårt att värja sig för sliparen och hans erbjudande.
Han frågade om jag inte tyckte om honom för att han var mörk, berättar företagaren.
Företaget har bara större maskiner ville ha ett prisförslag innan de bestämde sig. Det kunde de bara få om sliparna först fick montera ned stålen för att se hur mycket jobb som krävdes.
Paketpristet visade sig bli en chock då det skulle kosta 28 kronor per centimeter. Vilket skulle bli över 30 000 och därmed dyrare än att köpa nytt.
Det var dock inte lätt att bli av med sliparna som redan monterat ned stålen och tagit dem från platsen och hävdade att de redan påbörjat slipningen.
Jag blev orolig att de skulle slänga grejorna om jag sa nej, säger företagaren.
Han tvingades därför betala 14 000 kronor för att få tillbaka den egna utrustningen. Vilken kvalitet det var på utrustningen som slipats har han svårt avgöra.
Han har redan haft kontakt med polisen men är tveksam om det är någon mening att göra en anmälan då han misstänker att det kommer att bli svårt, nästan omöjligt, att få några pengar tillbaka från det här kringresande sällskapet.

Mer läsning

Annons