Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårshow fick avsluta ett ljusare år

Ljustadalens skola har i samarbete med fritidsgården ett projekt för att minska buset och skapa en större trygghet för invånarna i området.
På onsdagen nådde projektet en milstolpe då en föreställning hölls på Folkets hus i Skönsberg.

Annons

För nästan exakt ett år sedan ansökte Ljustadalens skola och fritidsgården om pengar för att kunna dra i gång projektet "Ljust i Ljustadalen". En miljon kronor beviljades och förra sommaren påbörjades projektet med en simskola. Sedan dess har ungdomarna i området kunnat ägna sig åt en rad olika aktiviteter, som till exempel matlagning, bild och form, musik och yoga.

– Vi tänkte att om man har det roligt på fritiden, så ska man inte vilja busa lika mycket och att det dessutom smittar av sig på hur de upplever skolan. Umgås man tätt på fritiden ökar också kamratskapet på skolan, säger Agneta Stenmark, rektor på Ljustadalens skola.

Trots att hon bara varit på skolan i två år säger hon att hon har märkt av en förbättring sedan projektet startade.

– Jag kan ju inte gå tillbaka så långt och det är klart att vi har haft lite problem med bus, men det handlar om mindre skadegörelse på fönster. Men jag tycker att det har blivit betydligt ljusare i Ljustadalen det senaste året, säger hon.

På onsdagen avslutades det första året med projektet med en vårshow på Folkets hus i Skönsberg. de totalt 120 elever som varit inblandade visade då upp vad de arbetat med under det gångna året. Det bjöds på bland annat sång och dans och en hel del teater.

– Det var jättekul att uppträda, säger Linnea Borin, som var med och sjöng den populära "Panta mera".

Agneta Stenmark säger att skolan tidigare haft problem med att uppfylla kraven i skolan. Något som efter projektets start inte har varit några problem.

– Tittar vi i år, så har samtliga av alla sexor nått upp till målen. Det känns otroligt roligt och viktigt, säger hon.

Än är inte pengarna slut och Agneta Stenmark säger att projektet kommer att fortsätta fram till jul. Efter det finns även planer på att ansöka om mer pengar, för att kunna fortsätta verksamheten.

– Ja, det är många föräldrar som har hört av sig och frågat om det är slut nu, men vi vill ju fortsätta så långt det går. Ljustadalen har med viss rätt inte haft så bra rykte och nu vill vi jobba vidare för att göra området till ett mer attraktivt område, säger hon.

Mer läsning