Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslet för hemtjänsten står kvar

/
  • Står fast vid beslutet om att varsla de fem anställda inom hemtjänsten i Sundsvall. Från vänster Ingegerd Nordin, Rose-Marie Carlsson, Sten-Olov Altin och Harald Englund, Sundsvalls kommun.
  • —Vi kräver att de fem varslade ska få stanna kvar, säger Tomas Funseth, ombudsman i Kommunal Västernorrland.
  • Förhandlingarna mellan Kommunal och socialtjänsten i Sundsvalls kommun om de fem varslade inom hemtjänsten går nu vidare till central nivå.

Nu har socialtjänsten och Kommunal träffats i en första förhandling om de fem anställda som har varslats efter skandalerna inom hemtjänsten. Kommunen står fast vid sitt beslut om varslen och lägger skulden på personalen. Kommunal bestrider och nu går ärendet vidare till central förhandling.

Annons
Efter förhandlingen stod det klart att det handlar om två saker.
1. Hur långt sträcker sig personalens personliga ansvar?
2. Är rutinerna tydliga inom hela hemtjänsten?
Socialchef Sten-Olov Altin är rak i sitt besked.
Det står fast att de fem anställda allvarligt har misskött sitt jobb och det är ett brott mot anställningsavtalet. De är avstängda tills vidare med bibehållen lön i väntan på kommande förhandling.
Även när det gäller rutinerna är han säker.
Vi från arbetsgivarsidan anser att vi har tydliga rutiner inom hela hemtjänsten och att de är kända för alla medarbetare.
Situationen är ovanlig för kommunen.
Jag har jobbat här i 13 år och vi har inte sagt upp personal på det här viset tidigare, säger personalchef Harald Englund.
Även för Kommunal är situationen ovanlig. Men juristerna på förbundet i Stockholm står beredda att ta över vid den kommande centrala förhandlingen.
Eftersom vi kräver att de anställda ska få behålla sina jobb blir det så, säger Tomas Funseth, Kommunals ombud för Västernorrland.
En skriftlig varning räcker, tycker han.
Det tyngsta argumentet från Kommunals sida är brister i rutinerna.
De rutiner som arbetsgivaren säger finns, är inte kända i hela organisationen och vissa rutiner har förtydligats i efterhand, efter de kända händelserna. Och direktiven till de anställda har inte varit tydliga, säger han.
Bär arbetsgivaren hela ansvaret för det som har hänt?
Det har jag inte sagt. Var och en har ett eget ansvar och frågan är hur långt det ska sträcka sig.

Och hemtjänstchefen Rose-Marie Carlsson säger att hon tänker ta sitt ansvar och sitta kvar på sin post, om hon får fortsatt förtroende.
Hon har mitt fulla förtroende, säger Sten-Olov Altin.
Men äldreomsorgen i Sundsvall har fått sig en rejäl törn, och det kommer att ta tid för kommunen att bygga upp ett nytt förtroende hos allmänheten. Att stå fast vid ett beslut och visa handlingskraft kan vara en väg att gå, menar Altin.
Det som har hänt har inget med organisationen, besparingarna eller personaltätheten att göra och i grunden har vi en bra hemtjänst i Sundsvall.


Mer läsning

Annons