Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västergårds förskola flyttar till Dingersjö

Sundsvalls kommun säljer Åmons gamla förskola, nuvarande Västergård, som ligger efter Åmotsvägen. Enligt ett förslag köper Heliås friskola lokalerna och flyttar dit i höst efter utbyggnad och renovering. Man får större och mer funktionella lokaler.

Annons
Den kommunal förskolan Västergård har för stora lokaler och flyttar till Dingersjö förskola. I dagsläget går det 31 barn på förskolan.
Vi har för få barn i Njurunda och de lokaler vi har på Västergård är för stora. Dingersjö passar oss bättre, säger Lena Brodén, rektor på Kyrkmons skola.
Men förslaget är inget som föräldrarna gillar. De har valt att ha sina barn på Västergård därför det är lagomt stort och ligger naturskönt.
Nej, det här är inte bra. Det blir en längre och farligare väg att gå för barnen. Dessutom fick vi höra talas om förslaget på bakvägar, tydligen ska de berörda sist få reda på förändringar, säger Elisabeth Hjort, förälder.
Tidigast i maj månad kan ett beslut tas i kommunfulmäktige om Västergård ska säljas. Om så blir fallet blir den trolige köparen Heliås.
Det finns ingen poäng i att vi äger fastigheter där det inte förekommer kommunal verksamhet. Om Heliås köper fastigheten av oss kommer de med all sannolikhet bygga en ny lokal på tomten, säger fastighetsstrategen Åken Henriksson på Sundsvalls kommun.

Mer läsning

Annons