Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västernorrländsk design imponerar på mässan

I år får en något bortglömd grupp utrymme på Vårmässan, länets unga formgivare. I en fräsch och för mässan annorlunda monter bjuds på härliga synupplevelser. Men givetvis finns smak-, känsel- och hörselupplevelser att insupa också. Lukterna är mera av formen stekos.

Annons
Smycken glittrar och lockar i första hand alla unga flickor, bredvid finns montrar med annorlunda kläder som lockar deras mödrar. Papporna fastnar någonstans i byggsvängen medan pojkarna snarast flockas vid de ställen som kan bjuda någon form av förfriskning eller tilltugg. Medan det blir mer blandad publik vid matlagningsuppvisningarna och modevisningarna.
Samtidigt som allt känns igen så finns det också mycket nytt. Att kliva in hos Svensk form Västernorrland är en spännande upplevelse. Där finns det stora molnet Cloud, designat av Monica Förster. Ett runt ljust gungande rum som ger en behaglig fristad från det myller som råder utanför. Kanske något svårplacerat i ett hem. Nytänkande inom ljuskällor kompletteras med härliga dryckeskärl skapade av västernorrländska formgivare.
Trädgårdsdelen har fått växa och rymmer nu flera olika utställare, från Amatörodlarna och blomsterbutiker till skolor och stora besöksträdgårdar. Att hitta någon gemensam trend för det som visas upp är inte lätt, det är snarare så att det mesta tillåts, allt är ju frågan om njutning. Annars är Lars Krantz från Wij-trädgårdar i Ockelbo något av ett orakel i branschen och han visar upp en "naturlig trädgård" tänkt att flyta in i den norrländska naturen.
Men till sist blir det som alltid med mässor. Det sjätte sinnet kommer fram, ursinnet, varför ska det vara så svårt att förflytta sig mer än en halvmeter i taget utan att bli påsprungen?

Mer läsning

Annons