Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterinär missade äggstockar

Nu kräver hundens matte 25 000 i skadestånd En veterinär på Djurkliniken i Sundsvall fick uppdraget att kastrera en tik. Men hon missade att ta ut hundens äggstockar, och nu stämmer hundägaren kliniken på 25 000 kronor.

Annons
Det var i oktober 2001 som Stödekvinnan vände sig till Djurkliniken för att få den 11-åriga tikens livmoder och äggstockar avlägsnade.
Men efter operationen hade hunden kvar sina besvär med blödningar. I jultid ringde Stödekvinnan veterinären, men säger sig då inte ha fått något klarläggande om den misslyckade operationen eller något återbesök. I stället skulle hon vänta tills besvären gick över av sig själv.
Men i april blev hunden mycket dålig. En rad konsultationer slutade med att hunden undersöktes med ultraljud av veterinär i Uppsala, och det var där man upptäckte att hundens äggstockar inte blivit avlägsnade.
Djurklinikens veterinär tilldelades för detta en erinran av Veterinära ansvarsnämnden, vilket fastställdes av länsrätt.
Med stöd i konsumenttjänstlagen kräver nu Stödekvinnan att få pengarna för operationen tillbaka, samt skadestånd för alla merkostnader som följde. Totalt är kraven på cirka 25 000 kronor.
Om parterna inte kan enas blir det tingsrätten som avgör om hon har rätt att få pengar av Djurkliniken.

Mer läsning

Annons