Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikariestoppet drabbar barnen mest av alla

/
  • Johanna Källberg startade en protestsida på Facebook mot vikariestoppet i Sundsvalls kommun. Sidan

Det är helt vansinnigt att införa vikariestopp menar Johanna Källberg och drog i gång ett upprop på Facebook.
– Jag har fått stor respons på sidan. På mindre än 12 timmar har vi fått över 550 underskrifter och det ökar väldigt snabbt.

Annons

När ST träffar Johanna Källberg, på fredag efter lunch, har det gått mindre än ett dygn sedan hon öppnade Facebook-sidan "Stoppa Vikariestoppet" och hon har fått många reaktioner på uppropet.

– Det är många som hört av sig och många som tycker till med åsikter om beslutet. Jag gick här hemma och blev allt mer upprörd över situationen och kände att jag måste göra något. Nu finns det alltså en Facebooksida och en annan sida där man kan lämna underskrifter, berättar Johanna Källberg.

Hon är hemma med sina småflickor, 4-åriga Elvira och 2-åringen Mira, under fredagen och det är full fart på båda två.

– Jag hade möjlighet att stanna hemma med tjejerna i dag. Det känns bra att kunna göra det som en hjälp till den duktiga förskolepersonalen som verkligen sliter hårt just nu. Jag förstår att det måste sparas pengar jag kan inte förstå varför det alltid är på barnomsorg och skola. Det är helt vansinnigt, menar Johanna Källberg.

Elvira och Mira är än så länge för små för att förstå deras mammas engagemang men Johanna är tydlig med målet för sitt upprop.

– Barnen är vår framtid! Hur ska vi kunna få Sveriges bästa skola 2021 om man sparar på det här sättet Det är så motsägelsefullt och det håller inte. Jag har försökt få direktkontakt med ansvariga på kommunen men det verkar omöjligt. Det skulle vara nyttigt om beslutsfattarna kunde ta sig ut i verkligheten på förskolorna och själva jobba i den miljön.

Tanken är att låta hemsidorna vara öppna ända tills vikariestoppet dras tillbaka eller att kommunen kompenserar alla föräldrar för ändrad barnomsorg.

– Vi betalar en barntaxa för en tjänst som kommunen inte längre kan erbjuda på rätt sätt. säger Johanna Källberg.

Länk till Johannas protestsida på Facebook.

Länk till namninsamlingen på Skrivunder.com.

Mer läsning