Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt med framtidstro

/

Hon har suttit i partistyrelsen och i riksdagen.
Nu satsar Liza-Maria Norlin på kommunpolitiken – hon blir KD:s nya ansikte utåt.
– Jag är taggad, jag siktar på en av kommunalrådsposterna, säger hon.

Annons

Under den här mandatperioden har Liza-Maria Norlin arbetat som politisk sekreterare åt partiet, 40 procent i landstinget och 40 procent i kommunpolitiken. Dessutom lite uppdrag som fritidspolitiker.

Nu tar hon över som partiets förstanamn på listan – på Hans Brynielssons bekostnad.

– Det är valberedningens förslag och både jag och Hans Brynielsson tycker det är bra, säger hon.

Och ambitionen är stor, där hon hoppas att partiet ska få ett stort inflyttande i den styrande majoriteten och en av kommunalrådsposterna.

34 år gammal pekar hon på att det finns en bred kompetens.

– Jag har kunskap och erfarenhet från riksdag, landsting och kommun och har värdefulla kontakter.

Vad är du mest stolt över under den här mandatperioden?

– Hemlöshetsarbetet. Det har kanske inte synts så mycket utåt, men det är något vi i KD lyft fram. Ett problem vi måste jobba på är bostadsbristen.

Något misslyckande?

– Att vi i Sundsvall inte infört vårdnadsbidraget som är en fråga som partiet drivit och fått igenom på riksnivå. Det är ett misslyckande att vi inte fått till det lokalt.

Varför ska folk rösta på KD?

– Vi lokalt går till val på slogan "Låt barnen blir vinnare". Vi måste se allt ur barnperspektiv. Sedan finns förstås i grunden våra värderingar och attityder.

Vilka frågor brinner du mest för personligen?

– Det är många frågor. Men jag tror det är viktigt att Sundsvall ska få en framtidstro. Ibland när man pratar med folk känns det lite uppgivet, kanske det politiska läget har bidraget. Men det händer positiva saker och mycket är på gång.

Era motståndare S och V har lagt ett budgetförslag - något du reagerar på?

– Valfrihetsfrågorna där de hela tiden ryggmärgsmässigt säger nej. Det har blivit en princip, inte en sakfråga längre i varje enskilt fall.

Vilka partier kan du tänka dig att samarbeta med?

– Det är naturligtvis de i Alliansen som vi har mest gemensamt med och inte minst då valfrihetsfrågorna, där vi tycker att folk själva ska få bestämma mer. På något vis blir alla partier vågmästare eftersom inget parti får egen majoritet.

Hur många mandat siktar ni på?

– Fem. Det låter mycket då vi nu har ett, men vid förra valet var vi riktig nära mandat i flera valdistrikt, det fattades inte många röster.

Mer läsning