Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ta Fångarna på fortet till Sundsvall

Fängelseceller med äventyr som liknar "Fångarna på fortet".
Företaget Prison Island förhandlar nu för att etablera en anläggning i Sundsvall.
– Vi hoppas på ett avtal i vår för att kunna öppna till hösten, säger Anders Jackson, en av ägarna.

Annons

Utmaningar i fängelseceller som lag får lösa tillsammans, likt tv-programmet "Fångarna på fortet". Företaget Prison Island, tidigare ArosFortet har i dag upplevelsecenter i Stockholm, Halmstad, Västerås, Umeå och öppnar inom kort i Linköping. Nu förhandlar man för att kunna etablera sig i Sundsvall.

Läs också: "Fångarna på fortet på G i Sundsvall"

– Vi hoppas på ett avtal i vår för att kunna öppna till hösten. Just nu för vi samtal med två potentiella franchisetagare. I det ena fallet handlar det om ett centralt läge, det andra ligger mer i utkanten av Sundsvall. Men ingenting är klart än, säger Anders Jackson, en av ägarna till Prison Island.

Anläggningen kräver runt 500 kvadratmeter, och kan variera i sitt utbud mellan olika orter. Förutom fängelsecellerna finns exempelvis restaurang, konferens och andra äventyrsupplevelser.

– Bowling, femkamp eller ett lekland skulle också kunna komplettera konceptet i Sundsvall. Allt hänger på hur lokalen anpassas, säger Anders Jackson.

Han säger att forten omsätter mellan tre till fyra miljoner kronor per år. Men behovet av personal är dock inte särskilt stort.

– Mycket sköts elektroniskt, men skulle vi öppna i Sundsvall handlar det om två till tre heltidstjänster och en del timanställda, framför allt på helgerna, säger Anders Jackson.

Boda Borg finns etablerat i Torpshammar. Hur ser du på konkurrensen?

– Jag tror vi har en fördel om vi öppnar i Sundsvall. Å andra sidan är det ju inte säkert att vi stjäl kunder av varandra. Båda anläggningarna kan nog hjälpas åt att dra äventyrsbesökare till den här delen av landet.

Hur stor risk tar franchisetagaren?

– Det handlar om en investering i mångmiljonklassen, så visst tar de en risk. Det är ju deras bolag som driver anläggningen. Men samtliga anläggningar som startat hittills har visat sig vara väldigt framgångsrika och har givit bra vinster, säger Anders Jackson.

Mer läsning

Annons