Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villapriserna fortsätter stiga

Villapriserna i Sundsvall verkar inte ha något tak.
De fortsätter rakt uppåt.

Annons

Huspriserna har gått stadigt uppåt i många år nu. Och den senaste statistiken tyder inte på att trenden kommer att vända. Villapriserna i landet har enligt SCB, Statistiska centralbyrån, stigit med tre procent under perioden maj-juli jämfört med februari-april. Och Västernorrlands län står för den största ökningen i Sverige, tolv procent på årsbasis.

Tabellen här intill över de dyraste husen i år visar på samma trend. Många villor i Sundsvall har sålts för tre miljoner konor eller mer. Allra dyrast var Sundsvallsföretagaren Johan Anderssons villa på Haga som såldes för otroliga 12,5 miljoner.

Lars-Eric Högman, som driver Högmans fastighetsförmedling, har märkt av de stigande villapriserna.

– Ja, det har jag gjort. Efterfrågan är stor. Varje hus blir det budgivning på och därför trissas priserna upp, säger Lars-Eric Högman.

Att köparen sedan ett antal år tillbaka måste lägga 15 procent i kontantinsats på köpeskillingen avskräcker inte husköpare från att slå till.

– Nu har man som köpare vant sig. De vet att man måste spara och är medvetna om att det ska vara en kontantinsats. Det är inte ett hinder längre, berättar mäklaren Margareta Österholm.

Mer läsning

Annons