Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville få ordning på livet–nu sitter han häktad

/
  • Bankrånet i Liden ledde inte till lycka och ordnad ekonomi för den 53-årige Timråbon. I stället blev det inlåsning på häktet i Härnösand.

Bristen på pengar drev 53-åringen till desperation.
– Han har pratat länge om att göra en bankstöt, säger en vän till honom.
I förrgår rånade 53-åringen och en kumpan Handelsbankens kontor i Liden.

Annons
53-åringen som nu sitter häktad (se artikel härintill) vräktes från sin bostad i våras och har sedan dess bott i bilen. Men det har inte alltid varit på det viset.
Hästar är hans liv och vid ett tillfälle vann han en större summa pengar på spel. Men spel och alkoholmissbruk är en dålig kombination som han dragits med under en längre tid, säger en kvinna som är bekant med mannen.
1992 startade 53-åringen en firma som han drev fram till 2002 då den gick i konkurs. Bristen i bolaget var drygt 500 000 kronor. Efter konkursen har mannens alkoholproblem tilltagit och kronofogden har varit honom i hälarna.
För ett år sedan tvingades han sälja sitt hus i Timrå till underpris. Vid försäljningen var elen och vattnet avstängt på grund av obetalda räkningar.
Han flyttade till en bostad som socialtjänsten ordnat åt honom, berättar kvinnan.
Några månader senare, i våras, raserades tillvaron igen. En av kronofogdemyndighetens handläggare hade hand om avhysningen som uppges ha gått lugnt tillväga. Mannens bohag magasinerades och 53-åringen sa att han hade en tid inbokad hos socialtjänsten samma dag.
Han har bott i sin bil sedan avhysningen, säger kvinnan.
Bilen är den BMW som polisen tror att rånarna använde sig av vid bankrånet. Den är oförsäkrad och har körförbud. Skatten är obetald och någon besiktning har inte gjorts.
Kronofogden har bedömt att mannen inte har några utmätbara tillgångar. Hans enskilda skulder uppgår till 8 500 och staten har fordringar på ytterligare 16 800 kronor.
Något jobb har han inte haft sedan konkursen och umgänget med andra människor har varit begränsat.
Man kan nog säga att han är lite av en enstöring. Han har mest hållit sig för sig själv, säger kvinnan.

Mer läsning

Annons