Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst både för Mitthem och Studentbostäder

Vinsten för Sundsvalls kommunala bostadsbolag Mitthem blev förra året 30,5 miljoner kronor. Även dotterbolaget Studentbostäder (Stubo) redovisar en vinst på nära en miljon.

Annons
Storleken för vinsten för Mitthem var väntad och är i samma storleksordning som de senaste åren
Hyresintäkterna var under 2004 nära 267 miljoner. Under året satsade företaget cirka 70 miljoner på renoveringar av lägenheter i sina fastighetsbeståndet.
Totalt var fastigheterna belånade med 885 miljoner. Snitträntan var 4,6 procent och den genomsnittliga bindningstiderna för lånen var nära två år.
Att det är ett välmående företag råder det ingen tvekan om. Ratingen är A med stabila utsikter. Något som medför att företaget kan låna pengar till goda villkor.
Vi är duktiga på att hantera finansiella problem, berättar Hans Selling.

Även Studentbostäder går bra
Även dotterbolaget Stubo redovisar vinst för 2004. Resultatet visade att företaget under förra året tjänade 934 000 kronor. Det är en remakabel förändring på kort tid.Orsakerna är flera. Den största är den gemensamma administrationen som varje år spar 3,8 miljoner kronor till företaget. Försäljningen av de 29 lägenheterna på Västra Radiogatan har även bidragit till det förbättrade resultatet.
Det var en bra affär både för Stubo och Mitthem, hävdar Hans Selling

Mer läsning

Annons