Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsten hos Sundsvalls Energi bättre än budget

Trots rekordhöga oljepriser ser vinsten för Sundsvalls Energi enligt den senaste prognosen ut att bli högre än budgeten som löd på 47 miljoner kronor i år.
– Vi ser ut att trots allt klara budget, säger Anders Jonsson vd för koncernen.

Annons
Alla företag i Sundsvalls Energis koncern går dock inte lika bra. SEKO med fjärrvärme har det tyngst även om företaget klarat sig någorlunda hyggligt undan den senaste chockhöjningen av oljepriset. Företaget kommer dock inte att nå det uppsatta budgetmålet.
Orsaken är oljepriserna. Budgeten för inköpen löd på 45 dollar per fat lågsvavlig tjockolja. Verkligheten blev dock betydligt dyrare och företaget har betala i snitt cirka 65 dollar för de dryga 30 000 ton som de köpt in. För att klara vintern krävs det köp av nästan lika mycket till.
Indikationen från företaget om att de tvingas höja fjärrvärmepriserna med fyra procent täcker inte hälften av merkostnaden.
Skulle vi låta priset slå igenom skulle vi höjt med tio procent, hävdar Anders Jonsson.
Betydligt bättre har det gått för de andra bolagen i koncernen. Sundsvall Energi Elnäts vinst kommer med stor säkerhet att bli bättre än budget. Samma sak är det med avfallsbolaget Reko som sköter verksamheten vid Blåbergstippen.

Mer läsning

Annons