Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterns femte inbrott i Söråkers vårdcentral

Vid 5-tiden på tisdagsmorgonen ljöd larmet på nytt i Söråkers vårdcentral. Väktare och polis var ganska snabbt på plats men tjuvarna hann undan. Den här gången med en datorskärm och en av distriktssköterskornas arbetsväska.

Annons
Personalen är av förklarliga skäl djupt bedrövad. Två dagar i följd har man kommit till sin arbetsplats och mött glassplitter och allmän oreda. Till skillnad från dagen innan var man dessutom en del av receptionens datorutrustning.
Det drabbar tyvärr fel personer, dom som kommer hit för vård, säger mottagningssköterskan Margareta.
I väntrummet och utanför entrén är irritationen och ilskan över gärningsmännen uppenbar bland de besökande.
Tillvägagångssättet var detsamma nu som tidigare, på gränsen till stereotypt. Samma fönster och ungefär samma tidpunkt på dygnet som vid tidigare tillfällen.
Vårdcentralens datorer innehåller inga patientuppgifter eller annan känslig information. Men det blir ett stort avbräck i verksamheten när de försvinner.
En serie stölder av datorer och moderna skärmar har skett i Timrå det senaste året. Flera platser har haft upprepade inbrott med samma tillvägagångssätt.
Tidigare i år greps två män i en bil i närheten av Bergeforsens skola. Passageraren satt med en bildskärm i knät. Han är numera dömd och inlåst för medhjälp till stöld. En annan person som kunnat bindas vid inbrott i centrala Timrå satt häktad när de senaste inbrotten skedde i Söråker. Han är misstänkt för sammanlagt ett 20-tal brott.
Uppenbarligen är det i samma kriminella kretsar som gärningsmännen ska sökas, eftersom tillvägagångssättet är så typiskt.

Mer läsning

Annons