Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterprylar heta i novembervärmen

/

Friluftsfrämjandets bytardag främjar humöret. Alla är glada över fynden och vad de lyckats sälja och arrangörerna glada för att allt fler hittar dit för varje år som går.

Annons
Sjuåriga Nellie Lans vinterekipering kostade 580 kronor, då ingick slalompjäxor, slalomhjälm, skridskor och skridskohjälm. Och familjen är nöjd för storebror Ludvigs fritidsintressenm, ridning, badminton och travkörning kostar också lite grann.
Bara slalomhjälmen hade kostat 500 om vi köpt en ny. Dessutom har vi lämnat in flera par skidor så vi räknar faktiskt med att gå plus, berättar mamma Malin Lans.
Ända sedan starten har Stig Svensson från Friluftsfrämjandet varit med och ordnat bytesdagen.
Nu var det lång kö innan vi öppnade och temperaturen här inne höjdes åtminstone tio grader när alla rusade in. Det är ju för barnfamiljerna som det här är viktigast, säger han.
Stig Svensson är också nöjd över den kvalitetshöjning som skett genom åren inom bytarverksamheten. Från början lämnades mycket trasiga grejer in men nu är det hela och fräscha utrustningar som inlämnarna avlämnar med. Men det kommer också in folk med sådant som de vill bli av med men inte begär något betalt för, det hamnar i en hörna för sådant som bortskänkes.
Familjen Rönn var några av dem som tappert köade sig in vid öppningen.
Det var sådan rusning så vi tappade bort Filippa först. Det var rena invasionen, alla slet i allt. Vi hittade skridskor och slalomutrustning åt henne men vi vuxna blev utan, berättade Ammie Rönn, under tiden som Frida gladde sig åt att hitta en klarblå hjälm som klädde henne ypperligt och matchade klänningen för dagen.
Och klänning var betydligt mera rätt att bära under den ljumma, soliga novemberdagen än de skidor, skridskor, snowboards och annat som bars ut av nöjda bytarentusiaster.

Mer läsning

Annons