Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Livsfarligt ras i Stenstan

Susanna Johansson och Markus Lundgren hörde ett ljud och tittade upp. Sedan kastade de sig undan. Därefter slog stuckaturen i asfalten så att bitarna flög. — Fy tusan vad läskigt, säger Markus.

Annons
Både han och Susanna Johansson är skärrade.
Får man en sådan där stor bit i skallen, så klarar man sig inte, konstaterar de ett par minuter efter händelsen.
Folk i närheten som hört smällen samlas och tittar upp efter husväggen för att se varifrån stuckaturen kom. Alla konstarerar att det hade kunnat sluta mycket illa.
Det var strax efter klockan tio i går förmiddag som de och ett par kompisar skulle ta en kopp kaffe på Wokiedokies uteservering på Stora torget. Två av dem var inne i restaurangen och beställde sitt kaffe, Susanna och Markus hade just satt sig ner vid bordet.
Vi hörde ett skrammel uppifrån, sedan gällde det att vara väldigt snabb, berättar Susanna Johansson.
Skramlet uppstod när den 40 centimeter breda och kanske två kilo tunga stuckaturbiten tog i fönsterblecket fyra våningar upp. Möjligen slog den också i ytterligare ett fönsterbleck längre ner innan den krossades mot asfalten, precis intill bordet där Susanna och Markus nyss suttit.
Vi bor i Stockholm och är tillfälligt här på ett uppdrag. Vi hade precis pratat om de vackra husen i Sundsvall och så händer det här, säger Markus.
För att kunna dricka sitt kaffe i säkerhet bytte de till ett annat bord som de dessutom flyttade ut lite extra långt från husfasaden. Deras första besök i Sundsvall blev minst sagt omskakade. Men lyckligtvis undkom de oskadda.

Mer läsning

Annons