Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Se Pigge flyga till Sundsvall på en flygplansvinge

I kväll landade Pigge Werkelin på Midlanda.
Han reste sträckan Hudiksvall-Sundsvall på en flygplansvinge.
— Det är skithäftigt. Man har världens utsikt och känner att man har världen för sina fötter. Det är bara kylan som är litet jobbig, sade Pigge Werkelin till Sundsvalls Tidning på mellanlandingen i Hudiksvall.

Annons
I dag är det premiär för linjen Sundsvall-Bromma med sundsvallsflyg.se. Styrelseordförande Pigge Werkelin stratade sin resa från Stockholm till invigningen i Sundsvall klockan tio i morse med en gammal dubbeldäckare.Flygtiden beräknads till tre timmar och den sista sträckan från Hudiksvall till Sundsvall ska han flyga fastbunden en på flygplansvinge.
Han har utrustat sig för flygresan med fem lager kläder och en rånarluva men den 15-gradiga kylan är jobbig ändå.
Vi gör det här för att understryka att det nu verkligen händer något positivt för Sundsvall/Härnösand-regionen. Den förtjänar en stor flygtrafik och det vill vi bidra till genom det nya bolaget, säger Pigge Wekelin till nättidningen Flygtorget.se.
Representanter för det nya flygbolaget har gjort äventyrliga resor förr.
När Kullaflyget mellan Stockholm och Ängelholm startade i april 2003 flög styrelseordföranden på flygplansvingen, säger Christina Rylander-Bergqvist, platschef för Sundsvallsflyg.
Pigge Werkelin blev rikskänd när han förlorade sin fru och sina två barn i flodvågskatastrofen i Thailand.
Sundsvallsflyg.se kommer att ha omkring åtta avgångar per dag. Linjen trafikeras med Saab 2000 som har plats för 50 passagerare. Företaget utlovar 30 procent lägre biljettpriser än konkurrenter.

Mer läsning

Annons