Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webbradio:Brandman påkörd på olycksplats

/
  • Niklas Nordenson känner sig mörbultad men annars okej efter incidenten i går morse då han blev påkörd av en bil på en olycksplats. Tur i oturen var att bilen först touchade fordonet som redan krockat så att det fick största smällen. Niklas flög upp på motorhuven och in i vindrutan men fortsatte jobba som vanligt resten av dagen.
  • Räddningstjänsten på plats i Bydalen efter den första olyckan som inträffade strax före klockan halv åtta imorse då en bilibst överraskades av blixthalka.

Räddningstjänstens arbete på en olycksplats på E4 höll på att sluta i tragedi. Brandmannen Niklas Nordensson blev påkörd av en personbil. – En kollega skrek \"Se upp!\" sedan kom bilen.

Annons
Tillbudet skedde i samband med räddingsarbetet efter två halkolyckor på E4 mellan Birsta och Bydalen. Den första olyckan inträffade strax efter klockan sju när en skåpbil fick sladd och körde in i mitträcket i det södergående körfältet. Vid åttatiden var det dags igen när en personbil sladdade in i räcket i den norrgående filen.

Hade tur
Under räddningsarbetet blev brandmannen Niklas Nordensson påkörd av en personbil. Han undkom med lindriga skador.
Som tur var tog bilen först i vraket innan den träffade mig. Jag är lite mörbultad men mår bra.
Att bilister kör för fort och oförsiktigt vid olycksplatser är inget nytt för honom och hans kollegor.
Det har bara varit en tidsfråga innan något sådant här skulle hända. De som kör förbi en olycksplats måste respektera blåljuset och sänka farten, säger Niklas Nordensson, som ändå låter lugn med tanke på att han timmarna innan blivit påkörd.
För mig är det inga problem att fortsätta att jobba, man får gå vidare.
Polisen har skrivit en rapport om påkörningen och det kan bli aktuellt med en anmälan mot föraren som körde på brandmannen.
En 10-årig pojke som färdades i den första olycksbilen fördes till sjukhus för kontroll men visade sig var oskadd.

Mer läsning

Annons