Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare två häktade i ecstasy-härva

Näthandeln med ecstasy som en Malmöbo drev har nu lett till ytterligare häktningar. Två Norrköpingsbor inlemmades av tingsrätten i går i de häktades skara. Sammanlagt är de nu sex stycken.

Annons
De två männen, 42 och 21 år gamla, är på sannolika skäl misstänkta för försökt till grovt narkotikabrott och häktades med restriktioner. Att det rör sig om försök beror på ett intensivt spaningsarbete som gjorde att polisen var först framme och hann ta hand om de 200 beställda ecstasytabletterna.
Den yngre av männen hävdar att han bara varit kontaktförmedlare för den äldre Norrköpingsbon. För övrigt hävdar 21-åringen att det bara skulle ha rört sig om 100 tabletter. Han medgav att han varit behjälplig men motsatte sig häktningen. Den äldre mannen förnekade brott och ville inte heller sitta häktad. Åtal ska vara väckt mot dem senast den 10 juni.
Häktad är sedan tidigare nätlangaren, en 21-årig Malmöbo. Han misstänks ligga bakom signaturen Salamander som via nätet sålt åtminstone 800 ecstasytabletter. Vid en husrannsakan i hans hem påträffades dessutom fem gram kokain och 18 000 kronor i kontanter. De övriga inblandade är de som handlat av honom, däribland ytterligare en yngre Norrköpingsbo som förvärvat 200 tabletter och en 24-åring från Umeå som köpt 100. Avslöjandet rullade igång när två från Sundsvall, 17 och 18 år gamla, inhandlat 300 tabletter av mannen från Malmö. Den äldre av dem häktades medan den yngre slapp det på grund av sin ålder.

Mer läsning

Annons