Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Erik och Yvonne publikfavoriter

/

De små skolornas företrädare blev publikfavoriter i Nordanstigs fullmäktige i går.
De 60-talet åhörarna, mest Strömsbruksbor i alla åldrar, applåderade inläggen från Sven-Erik Sjölund (s) och Yvonne Kardell (c).

Annons
Små skolor är ett försäljningsargument för att få barnfamiljer till Nordanstig, sade Sjölund sedan kommunalrådet Stig Eng (c) i turerna före sammanträdet sagt att Strömsbruks och Jättendals skolor är på väg att läggas ner enligt en plan.
Sjölund ansåg att Eng som centerpartist hade ett ideologiskt jätteläge. Eng sade att det kan bli ett alternativ med att flytta elever från och med årskurs 4 och att "någon skola" läggs ner.
Yvonne Kardell (c) pratade med kraft för att behålla och utveckla skolor medan Sven-Åke Eriksson (c) sade att Sjölund, nu som förr, drivs av ekonomiskt lättsinne och han krävde svar av denne hur erforderliga 25-30 miljoner skulle dras in på annat håll än skolor.
Skolorna blir kvar. Borgarna har inte modet att lägga ner några, siade Åke Bertils (s).
Enligt skolordförande Ove Wallberg (m) fattas inget beslut före årsskiftet.
¤ På allmänhetens fråga om ny E4-dragning, av Runar Mellgren i Harmånger, svarade Eng att det bland annat utreds om att nuvarande E4 behålls eller att det blir en ny dragning förbi Vattrång och Jättendal. Enligt tidigare besked blir det ingen ny E4 genom Nordanstig före 2015. Om tre månader ska en ny utredning presenteras.
¤ Som föreslagits blir kommunalskatten oförändrad nästa år, 22:40.

Mer läsning

Annons