Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack och lov att maj är över – nu står nästa helvetesmånad för dörren

Annons

Ena sekunden står jag i gummistövlar och arbetsbyxor och skottar grus så att blåsorna i händerna övergår till köttsår och börjar blöda. Jag ignorerar det och skottar på. I mitt huvud snurrar: " Bara poolen blir klar så att vi hinner njuta av den fantastiska sommaren".

Andra sekunden är arbetsbyxorna utbytta mot ett blått förkläde och jag står i köket i stället. Årets första späda och underbara rabarber läggs ned i formen av det som ska bli en knäckig och välsmakande smulpaj. I huvudet snurrar: "Att skörda från sin egen trädgård, utan e-ämnen eller gifter, det är ju underbart"

Underbara maj.

Månaden då växterna får liv, då hela sommaren ska förberedas och det ska njutas av livet.

Jag sitter lite för länge med statistik på jobbet. Smsar maken "släng med mina träningskläder och fotbollsskor, jag åker direkt till träningen!"

Hinner nästan till utsatt tid på pojkarnas träning. Visar min bleka och dallriga rumpa för billisterna som far förbi när jag kränger av mig jobbkavajen och byter de svarta byxorna mot träningsbrallor och fleecetröja. Hungern morrar i magen, men får äta middag sen, kanske till de söta småkockarna på tv? Regnet strilar ned, jag springer ned och drar gång en övning. Somnar ihopkrupen i en fåtölj i barnens rum senare på kvällen. Vaknar sömndrucket och stel i nacken framåt midnatt.

Ljuvliga maj.

Vaknar av en mardröm med dödsfall på jobbet. Skakar av mig det även om det är obehagligt när drömmarna är realistiska. Funderar i stället på om det funkar att locka håret till kvällens cocktailparty redan innan eftermiddagens fotbollsmatch med kidsen. Men om det regnar och jag ska värma upp målvakten? Vad tänker föräldrarna om jag står på planen med paraply och lockigt hår?

Kikar ut genom fönstret.

Ljuvliga maj.

Regnet har visserligen varit perfekt för vår nyutrullade gräsmatta bredvid den ännu inte färdiga poolen - men för gräset i övriga trädgården innebär det att det växer fortare än jag hinner tänka. Jag ruskar av mig tankarna på ogräset och den stundande gräsklippningen.

Snart vankas skolavslutning för barnen. Jag blir tårögd bara jag tänker på att äldsta sonen ska byta skola, hur ska jag klara av att säga hej då till den underbara personalen utan att gråta som lilleskutt? Och vad kan man ge dem för att visa vår uppskattning? Och fritidskillen som är köng? Tankarna snurrar.

Det plingar till i min jobbkalender i mobilen. Inbjudan till telefonmöte, suveränt! Men... oh no! Mitt i "I denna ljuva sommartid" och lilleskutt-gråtandet på skolavslutningen. Avvaktar med att tacka ja, har jag tur är det nån annan som också ska på skolavslutning så att mötet ändå flyttas?

Tankarna snurrar. Funderar i stället på semestern i sommar, behöver man boka campingplats nu tro? Bäst att ta det säkra före det osäkra och bokar snabbt en natt på Lisebergs camping.

Underbara maj.

Nu är du slut.

Tack Gud för det.

Mer läsning

Annons