Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kommun hotas av stämning

Gode män till två handikappade i Timrå har tagit hjälp av advokater i en hyrestvist. I båda fallen handlar det om krav på över 100.000 kronor mot kommunen.

Annons
Kommunen har svarat att man måste få ta kontakt med en jurist och begärt anstånd på svaren fram till den sista november. Sundsvalls Tidning har i olika artiklar skrivit om tvisten som nu verkar hamna i domstol.
Gode männen konstaterar att kommunen tagit ut för hög hyra för två handikappade personer. Detta kom fram när Hyresgästföreningen gjorde en mätning av lägenheterna. Efter bruksvärdeskontrollen sänktes hyran med nästan 1 500 kronor i månaden.
Gode männen har vid olika tillfällen haft kontakt med kommunen och krävt en retroaktiv återbetalning. Något som kommunen vägrat gå med på.
Nu är två olika advokatbyråer inkopplade. I det ena fallet vill advokaten ha in ytterligare materiel innan man tar ställning till hur processen ska fortsätta.
I det andra fallet är kravet mot kommunen 124 013 kronor plus ränta på samanlagt 37 172 kronor. Betalar in kommunen har advokatbyrån fått i uppgift av gode mannen att väcka talan i saken. Vilket innebär att det blir en domstol som får avgöra tvisten.

Mer läsning

Annons