Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-årign häktad för misshandel i Timrå

En 32-årig man häktades i går på sannolika skäl misstänkt för en rad olika brott. Det handlar om flera misshandelsfall, stölder och narkotika brott.

Annons
Mannen är inneboende i Sundsvall men har tidigare bott i Timrå där de flesta brotten är gjorda. Assistentåklagare Stina Sjöqvist pressenterade åtta olika brott när hon begärde att tingsrätten skulle häkta 32-åringen.
Men listan över misstänkta brott är betydligt längre. Åklagaren valde att pressentera brotten som kan vara skäl för häktning. Till saken hör att mannen var kallad till rättegång under torsdagen för att stå till svars för ännu fler brott.
Han kom dock aldrig. Polisen hittade 32-åringen under torsdagen i Njurunda där han greps och sedan anhölls.
Nu är han häktad på grund av brott som är gjorda från november till och med februari. Det handlar bland anat om en grov misshandel som är gjord i en lägenhet i Sörberge. Det handlar om inbrott på Timrå kommun där datorer, videoapparater, kameror med mera stulits.
Åklagaren yrkade på restriktioner, vilket innebär att mannen inte får träffa andra. Detta på grund av att det finns fler misstänkta i en del av brotten. Tingsrätten beslutade att åtal ska vara väckt senast den 1 april.
Åklagaren konstaterar att det handlar om ett mycket omfattade material som ska gås igenom och utesluter inte att det kan bli frågan om förlängd häktningstid. 32-åringen, anser inte att han ska vara häktad och tänker överklaga beslutet.

Mer läsning

Annons