Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållna för Sörbergestölderna

Mannen och kvinnan som greps i närheten av Bredsjön på onsdagen anhölls senare på kvällen. Den andre mannen som var med när en kvinna slogs till marken i Sörberge på tisdagen har identifierats av polisen och kommer att gripas när han påträffas.

Annons
De två anhållna som är i 35-40-årsåldern bor i Njurunda men mannen har tidigare varit bosatt i Timrå. Som ST berättat föregicks gripandet av en biljakt som började vid Lunde i Bergeforsen. Paret hade då varit på Ridstadion och stulit bensin, en del kläder och mobiltelefoner, men ertappades av personal som ringde polisen. När polispatrullen anlänt återkom tjuvarna till ridområdet men vände snabbt ut mot väg 330 när de såg polisbilen.

Smet från kontroll
Duon hade tagit sig ut på vägen mot Indal men polisen fick stopp på paret en kort bit väster om Ridstadion. Polispatrullen upptäckte att registreringsnumret inte överensstämde med det chassinummer som man fann på bilen när man började kontrollera fordonet.
Det var medan polisen begärde ytterligare information från ledningscentralen som paret plötsligt rivstartade och drog iväg västerut mot Indal med polisen i backspegeln. Så småningom möttes de av en annan patrull som tagit vägen över Bredsjön mot Indal. En bit in på vägen över skogen blev det stopp och paret greps.

Många brott
De förhördes i Timrå vilket ledde till en husrannsakan i mannens bostad i Bredsand. Där påträffades såväl stöldgods som narkotika. Eftersom både mannen och kvinnan varit inblandade i ett stort antal brott under de senaste åren så anhölls de för att inte kunna påverka den fortsatta utredningen.
Det blir nog en ganska diger förteckning innan vi kommit till botten, gissar näpochefen Nicke Gärdin i Timrå.
Brottsmisstankarna gäller förutom de senaste dagarnas händelser inbrott som gjorts i fritidshus i Timrå under sommaren.
I den stulna Audin hittade polisen också några sportjackor som kan spåras till ett inbrott som skedde hos en förening i Liden under måndagsdygnet.
Ytterligare förhör med paret väntar. Dessutom kommer den andre man som var med i bilen när kvinnan i Sörberge slogs till marken att höras.

Mer läsning

Annons