Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäler sjukhuset efter dotterns död

En fyra-årig flicka avled i hemmet efter att ha vårdats på Sundsvalls sjukhus. Nu anmäler föräldrarna sjukhuset till Inspektionen för vård och omsorg.

Annons

Det var i slutet av december 2013 som föräldrarna kontaktade vården eftersom dottern inte hade ork i kroppen, hög feber och andningssvårigheter. En ambulans skickades till deras bostad i Timrå och de fördes till en avdelning i stället för akuten. Enligt anmälan eftersom bara en läkare fanns tillgänglig och denne sprang mellan avdelningen och akuten. Föräldrarna skriver att en läkare kom in och lyssnade på dotterns hjärta och ställde frågor.

Efter några timmar kom läkaren tillbaks igen. Då ska flickan ha varit blå runt munnen och ännu svårare att andas. Läkaren ska då ha sagt att hon ville ge flickan medicin.

Efter ytterligare tid kom läkaren tillbaks och sa att de kunde ge flickan medicinen hemma. Om hon mådde sämre kunde de återkomma. Någon medicin fanns dock inte att tillgå och något apotek var heller inte öppet. Morgonen efter försämrades dotterns tillstånd. Ambulans kallades dit men flickans liv gick inte att rädda. Enligt anmälan hade flickan en infektion i blodet. Föräldrarna skriver att läkaren borde ha tagit ett blodprov och gett antibiotika mot infektionen. I sin anmälan skriver de också att de vill att någon ställs tills svars för dotterns död.

Mer läsning

Annons