Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenaköpet klubbat och klart – miljonerna betalas ut

/

Det som började den sista april tog slut på fredagsmorgonen.
Ishallsköpet klubbades och kommunen tar över arenan.
– Mötet var över på en kvart, konstaterar Ewa Lindstrand (S).

Annons

Det som skulle ha skett redan den 26 augusti har nu klubbats. Under fredagens förmiddag höll kommunstyrelsen det uppskjutna mötet. Då beslutades om de sista detaljerna i 45-miljonersaffären som skapat debatt och vandrat ända upp i kammarrätten.

Hallaffären var den enda punkten på dagordningen och debatten i kommunstyrelsen varade inte många minuter. Efter en kvart hade ärendet behandlats och nu är affären avslutad.

– Nu är avtalet klart, säger en lättad Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

Mötesprotokollet justerades direkt och det betyder att miljonerna ska betalas ut till Timrå IK i rödaste rappet.

– De ska betalas ut direkt, förklarar Ewa Lindstrand.

Nu har politikerna lämnat över affären till tjänstmännen och de kommer också att se till att det tioåriga hyresavtalet som kultur- och tekniknämnden fattade beslut om i slutet av förra veckan verkställs. De besluten reserverade sig M, FP, KD, och MP mot. Detsamma gällde dagens kommunstyrelsemöte där de också motsatte sig affären.

Det faktum att hela affären överklagats till både förvaltnings- och kammarrätt var ingenting som gjorde att man funderade på att avvakta den rättsliga processen innan det slutliga beslutet fattades.

– Båda instanserna har sagt att man inte godkänner inhibition och det betyder ju att vi får fortsätta att verkställa beslutet, säger Lindstrand.

Men vad händer om förvaltningsrätten slår fast att kommunfullmäktiges beslut strider mot kommunallagen?

– Då står det i kommunallagen att det ska rättas i den mån det går att rättas. Då får vi ta om fullmäktiges beslut, säger Ewa Lindstrand som tycker det är skönt att frågan slutligen nått till vägs ände.

– Äntligen! Det har varit en alldeles för lång process som egentligen skulle ha varit klar för nästan tre månader sedan, säger Lindstrand.

Läs också: Sverigedemokraterna överklagar arenaköpet

Mer läsning

Annons