Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenaskolans elever studerar i vildmarken

/

Den här veckan är det friluftsliv på schemat för Arenaeleverna.
På fyra dagar kommer fyra grupper att besöka Lögö vildmark.
– Det är första gången vi gör den här satsningen, säger Pia Thoresson.

Annons

Den här veckan spenderar eleverna från Arenaskolan i vildmarken. Under fyra dagar är det fiske, kanotpaddling och mycket annat på schemat. Men det handlar även om skolämnen i det stora hela och satsningen är något som skolans alla lärare är delaktiga i. Och det handlar om teambildning.

– Vi vill stärka teamen på skolan och i dag är team ett på plats. Det är elever från sjuan, åttan och nian, förklarar Pia Thoresson, idrottslärare på Arenaskolan.

Första dagen var cirka 120 elever på plats vid Stor-Skälsjön i Lögdö vildmark. För många är det första turen ut i vildmarken och när de under informationsträffen fick veta att det observerats både björn och lodjur i området så lyssnade eleverna noga.

– Det var alldeles tyst när den informationen kom, säger Pia Thoresson.

Under dagen var det biologi och bildlektioner ute i det fria och det är för att eleverna ska få en bredare uppfattning om vad och varför de lär sig saker.

– Vi vill visa eleverna att det hänger ihop i ett sammanhang, säger Marcel Yman, som också är idrottslärare på Arenaskolan.

Under måndagen var det lite si och så med vädret och tillexempel bildövningarna blev lite svåra att genomföra under regnskurarna. Men eleverna gjorde mycket annat som hör vildmarken till.

Ett gäng började friluftsdagen med att fiska och det tog inte många minuter innan ett par fina regnbågar var landade.

Några andra tog tillfället i akt och paddlade kanot eller gled runt i en flytring på det stilla vattnet. En som provade på flytringen var Jim Svedin från klass 8b. Han tycker det är skönt med lite omväxling i skolarbetet och flytringen gillade han också.

– Det var roligt, säger han och lämnar över flytetyget till kompisen Simon Hübinette för en ny tur på sjöns blanka vatten.

Mer läsning

Annons