Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Julpärlor fyller Folkets hus i Söråker

På Folkets hus i Söråker är det ikväll premiär för den första av fyra inplanerade föreställningar av årets julshow Julpärlor.
– Repertoaren är lika varierad som vi är många i ensemblen, säger Christell Kapo.

Annons

Kvällen inleds med ett stort julbord, därefter följer två akter av dans, teater och varierad sång i en brokig blandning.

Christell Kapo är för andra året gruppens regissör. Martin Häggström och Stefan Jansson startade Julpärlor för tolv-tretton år sedan. Martin hade många järn i elden och tidsbristen gjorde att han hoppade av till fjolårets föreställning.

– Då fick jag uppdraget att regissera, skriva och vara konstnärlig ledare. Det är jätteroligt och väldigt utvecklande. Martin är ju ett proffs ut i fingerspetsarna, så han har varit bra att luta sig mot, men nu får jag stå på egna ben, säger Christell Kapo.

Under hela showen pågår en sketch som en följetong, där det sjungs, dansas och spelas teater.

Gästartister är Petter Ullerstam och Thea Louise Samuelsson Östlund.

– Petter sjunger och spelar lite teater och Thea Sjunger och dansar. Vi bjuder på ett varierat program med finstämda julsånger, country, soul och gospel, där alla får ta fram sina starka sidor. Man ska göra det man är bra på, då får vi stor variation, säger Christell Kapo.

Nytt för i år är Stomp, ett rytmiskt uttryck där man använder kroppen för att till exempel stampa med fötterna, slå med sopkvastar eller trumma med tidningar för att uppnå ett samrytmiskt verk.

Ensemblen backas upp av ett sexmannaband i ledning av kapellmästaren Stefan Jansson.

Folkets Hus står för rekvisitan, scenbilden och rutinen.

– De är jätteproffsiga och väldigt välorganiserade, säger Christell Kapo.

Mer läsning

Annons