Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badglädje i simskola

/
  • Från vänster Ebba Aliranta, 8 år och Frida Nyqvist, 6 år tycker det är spännande och roligt på simskolan på simskolan.

Att lära sig simma är inte helt enkelt, men roligt. Det kan barnen som är i simskola i Sörberge intyga om.

Annons
Simskolan är inne på andra veckan och en del barn har redan släppt allt vad simdynor heter och tar sig fram ledigt i bassängen.
Det är 12- 15 barn som deltar i simskolan, berättar Lasse Lindström som kör simskolan för femte året i rad.
Det är ett samarrangemang mellan Bergeforsens Folkets Park och Timrå simklubb, som Lasse Lindström tillhör.
Barnen är från fyra upp till åtta år gamla. Och inriktningen blir lite olika beroende på hur gammal eleven är.
När det gäller fyra- till femåringar handlar det väldigt mycket om vattenlek så att de blir vana och tycker det är roligt att vara i vatten. Oftast är dem lite för små att lära sig simma på grund av den motiriska utveckling barnen befinner sig i.
Lasse Lindström betonar att allting måste ske på barnens villkor och att det ska vara roligt. Något tvång, ska inte existera och några uppsatta mål om märken finns inte.
Jag talar aldrig om att nu ska du simma för att klara det och det märket. Att någon klarat ett märke, det talar jag efteråt.
Lasse Lindström går runt bland simeleverna och ger lite olika tips. Som att hålla fram armarna, att hålla armarna under vattnet, att ta lugna simtag och ibland skvätter han lite vatten på någon, som genast svarar med samma mynt.
Och även om det på många håll ser lite darrigt och försiktigt ut, kanske det är någon av dessa som blir en duktig tävlingssimmare.

Mer läsning

Annons