Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakläxa på detaljplan

/
  • Arbetena med gång- och cykelbanan på norra Köpmangatan är i princip klara men på Timrå kommun handlade man inte ärendet rätt och måste göra om.

Vägarbetet på norra delen av Köpmangatan är i princip klart.
Men på kommunen har man gått för fort fram och får bakläxa.
Handläggningen av detaljplanen måste göras om.

Annons

Bygget av gång- och cykelbanan på den norra delen av Köpmangatan i Timrå startade i augusti. Det är en del i de tre felande länkar som Timrå kommun bygger om för att göra det säkrare för gång- och cykeltrafikanter. Men när det gäller bygget på Köpmangatan så gick det lite väl fort. Miljö- och byggnadsnämnden antog detaljplanen men lät inte de som berördes granska eller lämna synpunkter.

Det är husägarna Katarina och Tomas Henning drabbades då deras utfart från tomten försvann i och med bygget. De fick inte tillfälle att yttra sig gällande planerna och därför överklagade de till länsstyrelsen.

– Det damp ner ett brev i lådan och några dagar efter det så började arbetena. Vi hade inte chans att yttra oss så det känns bra att länsstyrelsen har gett dom en knäpp på näsan, säger Tomas Henning.

Länsstyrelsen har i sitt beslut klargjort att det skett ett fel och därför ska Miljö- och byggnadsnämndens beslut upphävas och göras om.

– Det är ett formaliafel vi angriper och ingenting i sak. I den inledande granskningen har vi sett att handläggningen inte har följt lagstiftningen fullt ut, säger Ulrica Åsberg, länsjurist på Länsstyrelsen i Västernorrland.

De två övriga platserna där det har gjorts säkrare för gång- och cykeltrafikanterna är vägen från Vivstavarvstjärn till Terminalvägen och en ungefär 400 meter lång sträcka på Bölevägen vid järnvägsövergången i Sörberge.

Mer läsning

Annons