Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtstöld i Våle

När de fyra jägarna och deras hundar kom fram till stranden i Våle på fredagsmorgonen hade den båt de skulle använda för att ta sig till Granön stulits. Stölden har sett mellan tisdag eftermiddag och fredag morgon.

Annons
Det var en aluminiumbåt av märket Linder 440 i mycket gott skick. Ägaren hade märkt den med numret 658 på flera ställen, och lovar en riklig belöning till den som kan hjälpa till att hitta den.
Det har stulits flera båtar från det här området och vi är säkra på att det är ett gäng från Söråker-Timrå som utfört stölden. De har tagit sig till platsen och sedan bogserat bort min båt efter att ha klipp loss den låsta kättingen vid fästet i båten, säger han.
Jag har berättat för polisen vilka personer som troligen har stulit båten och även nämnt den trolige hälaren som finns i Häggdånger. Det är samma gäng som vi lyckades spåra vid en tidigare stöld. Men man gör inte ett dugg åt saken. Vardagsbrott är tydligen inte något man sysslar med längre inom polisdistriktet, säger han bittert.

Mer läsning

Annons