Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar blir stående

/
  • I närmare två veckor stod bilen i kurvan intill macken i Sörberge utan att någon vill ta ansvar för att forsla den till en lämpligare plats.

Söråkersborna har tröttnat på den bil som står uppställd på vägrenen intill infarten till macken i Söråker. Där stod den i närmare två veckor. Nu har den flyttats en bit till Stallvägen, där den är föremål för plundring på delar.

Annons
Jag tycker den stod högst olämpligt och utgjorde en risk för andra trafikanter och ett hinder för eventuella plogbilar, säger kommunalrådet Lars-Erik Nordin som dagligen passerat bilen såväl till fots som med bil.
Därför ringde jag till polisen när det plötsligt stod ytterligare en bil i kurvan, en som kört av vägen och rammat en lyktstolpe. Men där fick jag beskedet att det är Vägverket som ska svara för eventuell bortforsling, berättar Lars-Erik Nordin.
Alltså ringde han till Vägverket och hamnade i en telefonväxel söderut. Dom tycktes också oförstående och uppgav till slut att det är ägarens ansvar att se till att bilen kommer bort. Det här börjar likna råttan på repet, tycker Nordin.
Medan bilen stått på platsen har den plundrats på en del utrustning. Nu har den börjat täckas av snö som gör den till en ännu större risk för andra trafikanter. Ägaren till den dikeskörda bilen tog dock snabbt sitt ägaransvar och har bärgat sitt fordon från platsen.

Mer läsning

Annons