Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böle skolas barn på spännande jakt i Vivstavarv

/

Skattjakt, lekar och pannkakslunch ute i det fria.
Förskolebarnen och ettorna från Böle skola hade en riktigt fin trivseldag.
– Det är bra för då får vi lära känna de nya sexåringarna, säger Adrian Dahlin från klass 1a.

Annons

Det var full fart nere i Vivstavarv under veckan som var. En strålande solig och varm höstdag så arrangerades det trivselaktiviteter för Böle skolas förskoleklasser och ettor.

– Vi har alltid det här i början av läsåret och vi är ungefär 120 barn här, förklarar Marina Utterberg, lärare i klass 1c på Böle skola.

Trivseldagen ordnas för att barnen ska få chans att träffa varandra under lite spännande och roliga former.

– Många går ju på fritids tillsammans så det här är lite annorlunda och de får chansen att lära känna varandra lite mer, säger Eva Wigren Bohlin, grund- och förskollärare på skolan.

Mellan klockan 9 och 13 var eleverna nere på ängarna vid Vivstavarv och deltog i flera aktiviteter. Bland annat var det skattjakt och den började med ett antal gåtor som lärarna ställde till de små skattjägarna. Det var också en hel del andra lekar och spel som barnen deltog i.

Idrottslärarna på skolan hade ordnat med ytterligare en del aktiviteterna för barnen. Kubaleken är en av lekarna och det kan jämföras med en slags tafattlek. Det fick barnen att springa för fullt nere vid det gamla varvsområdet. Något som uppskattas av många på skolan.

– Det är väldigt bra för barnen att komma ut och röra på sig, säger Andreas Karlsson, idrottslärare på Böle skola.

En av gåtorna som barnens skulle svara på i skattjakten handlade om solen. "Vad är det som är stort, runt och jättevarmt och gör oss bruna?", frågade läraren. Solen, svarade barnen.

Och solen var verkligen med under dagen så lunchen i det fria med pannkakor, festis och sylt blev riktig mysmat för barnen på Böle skola.

Mer läsning

Annons