Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopsmässa med brud- och biltema

/
  • Solen sken över lördagens fest- och bröllopsmässa i Timrå.
  • En brud med sin näbb. Milla Cederholm och dottern Tindra från Kulthyrmagazinet.
  • En brud med sin näbb. Milla Cederholm och dottern Tindra från Kulthyrmagazinet.
  • Solen sken över lördagens fest- och bröllopsmässa i Timrå.
  • Bland vällackerade bilar och festkläder fanns även utstyrslar av lite mer dramatisk karaktär.
  • Bland vällackerade bilar och festkläder fanns även utstyrslar av lite mer dramatisk karaktär.
  • Bilutställningen Vårrullen gästades av föreningen Hillbillys rariteter.

Vinden grep tag i brudarnas släp och kromet glänste. Under fest- och bröllopsmässan ville även föreningen Hillbillys skönheter sola sig i glansen.
– Bilarna ger en fin inramning. Någon av dem kan man åka när man har växlat ringar, säger kläduthyraren Milla Cederholm.

Annons

Under lördagen visades det fest- och bröllopsmode på torget i Timrå. Vid sidan av brudkläderna visades också motordrivna rariteter. Det fanns en rad andra utställare, bjöds på smakprovning och lottades ut en natt i en bröllopssvit på Söråkers herrgård.

– Brudar och bilar passar väl otroligt bra ihop, säger Milla Cederholm och skrattar.

Själv gifte hon sig för andra gången förra sommaren. Med samme man.

– Jag kan inte förstå att inte fler gifter sig. Det är ju så vackert. När vi gifte om oss var det tio år sedan första gången och nu kommer vi att göra om det vart tionde år. Det är väl viktigt att få visa upp sin kärlek, säger Milla Cederholm.

Parets första bröllop hade ett medeltidstema.

– Andra gången var det mer hård sjöjungfrurock. Man ska göra något roligt av det, grilla och ha en rolig fest, tycker jag.

Den här dagen omges Milla Cederholm av en sky av vit tyll och vid sin och de andra modellernas sida agerar sexåriga dottern Tindra brudnäbb.

Även om solen sken var det lite kyligt i luften och mellan visningarna skyndade de baraxlade in på InBetween och Namo restaurang, där delar av utställarna höll till.

Att det skulle finnas några oskrivna regler när det gäller bröllopsmodet och vilka klänningar som passar bäst för olika åldrar, eller när det gäller för vilken gång i ordningen man gifter sig, vill inte Milla Cederholm alls kännas vid.

– Alla passar i vitt oavsett ålder och kläder finns ju i alla färger. Svart är också både vackert och populärt. Alla förtjänar att vara så här vackra, säger hon.

Bilutställningen Vårrullen är ett årligt evenemang där man även korar Timrås snyggaste bil bland det 20-tal som valts ut för att delta.

I år var det Jimmy Sundins hot rod Ford Tudor från 1932 som blev Peoples choice.

Mer läsning

Annons